Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/christianfuglsang.dk/futuretalents.dk/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5760

Interview: Corner of the West

Morten Bohl Damgaard – Ung iværksætter.

Hej!

Mit navn er Morten Bohl Damgaard, jeg er 14 år gammel. Til dagligt går jeg i 8 klasse på Tvis Skole, og i min fritid træner jeg håndbold 4 gange i ugen.

Jeg har lovet kort at fortælle lidt om mig, og hvordan det er at være ung iværksætter, og det vil jeg selvfølgelig gerne, fordi det er pisse fedt, og jeg håber at jeg kan inspirere nogle af jer, til at selv springe ud i iværksætterlivet. Jeg har modtaget nogle spørgsmål, som jeg her har besvaret!

Du har startet egen virksomhed. Hvilken virksomhed er det og hvad tilbyder du?

Jeg startede min første virksomhed i sommeren 2015, og siden da er der sket en kæmpe udvikling af min virksomhed. Jeg havde kastet mig ud i mange projekter som lille, jeg havde lavet min egen minigolfbane i haven, solgt popcorn på gaden, og meget andet også. Alle tingene har været fordi jeg synes det er super spændene, og ikke mindst pisse sjovt. Det var nogle af de ting der gjorde at jeg allerede startede min første virksomhed i en alder af 13 år, og havde en momsregistreret virksomhed som 14 årig. Men det kræver selvfølgelig ikke kun, at man synes det er sjovt og man har prøvet noget før. Nej, det kræver virkelig at du har lyst til at du gider nogle uger bruge 20 timer, på din lille virksomhed. Det er hårdt arbejde, men har du lysten, motivationen kan du gøre dette.

Corner Of The West hedder min virksomhed, og det er navnet på mit tøjmærke der udkom for første gang i sommeren 2015 med navnet Corner Of The World. Efter jeg havde solgt et halvt års tid udelukkende gennem Facebook, Instagram og mund til mund, tænkte jeg at nu måtte jeg videre. Nu skulle det hele være professionelt, nu skulle det være ligesom de store mærker Wood Wood osv. Lige efter jeg var begyndt på dette, og jeg fik medie omtale i de store nyheder, som DR, P4 og mange andre, gav det problemer, men også masser af omtale. Det største problem jeg gik i møde var, at efter jeg havde været i radioen ringede der en voksen mand. Han ville have jeg skulle skifte navn på min virksomhed fordi han havde en virksomhed med navnet ”The World” som i min optik slet ikke kunne smammenlignet med ”Corner Of The World” men ja, han ville op i retssag mod mig, og det gad jeg sku ikke. Derfor tænkte jeg, så må jeg skifte navn, hvis det er det der skal til!

Det var grunden til at jeg tog navneskiftet fra ”Corner Of The World” til ”Corner Of The West, og det valg har jeg ikke fortrudt. Siden da er det hele bare blevet meget mere professionelt, det er blevet til et rigtigt brand.

Hvorfor startede du?

At være iværksætter er ikke noget jeg tænker man bare bestemmer sig for at være, man siger ikke fra den ene dag til den anden dag ”nu vil jeg være iværksætter”. Iværksætteri er noget der ligger til din personlighed, det er noget som du måske allerede har en lille smule af, men du ikke er klar over.

Mit iværksættergen har været der fra jeg har været helt lille, hvor jeg solgt tegninger jeg havde tegnet ”de var pisse grimme” til familie medlemmer, det udviklede sig senere til at jeg solgte popcorn på gaden, lavede minigolf bane i baghaven, og i dag har det udviklet sig til mig eget tøjbrand, som kæmper mod andre store danske mærker. Jeg har gang i virksomhed nummer 2 nu, hvor det denne gang er en helt anden branche, men den kan jeg desværre ikke løfte sløret for endnu.

Kort sagt, iværksætter er noget der ligger til en, en der sætter noget i gang eller skabe noget, en der tør og kaste sig ud i nogle ting, og miste alt!

Hvad motiverer dig?

Min motivation er udelukkende glæden ved mit arbejde, hvis jeg vågner en dag og tænker det her gider jeg ikke mere, så lukker jeg virksomheden med det samme. Jeg elsker det og brænder for det, nogle gange kan jeg vogne om natten, og tænker på hvordan min næste kollektion skal være. Altså det er lidt svært at sætte sig ind i, men det betyder virkelig meget for mig, og jeg elsker hver eneste dag. Det er sjovt, spændene og man lærer så mange nye ting, altså jeg kan jo ikke bare sige til andre de lige skal lave det her. Kan jeg ikke selv finde ud af det må jeg jo lære det. Jeg står både for design, markedsføring, salg, webshop, regntskab og alt andet, det er os noget af det der gør det er så spændene, fordi det er så mange forskellige ting jeg skal lave.

Hvordan håndterer du selv såvel som omverdenen din unge alder?

Selvfølgelig kræver det virkelig at jeg vælger min tid rigtigt fordi med skole, håndbold på højeste niveau, venner og familie, kræver det en del planlægning at få det hele til at lades sig gøre. Men hvis du fjerner alle de ting hvor du laver ingen ting, og du gør det du bedst kan lide, kommer det lidt naturligt.

Selvfølgelig er det svært at springe ud som iværksætter som kun 14 årig, når rigtig mange af dem i dit netværk er fuld voksne og allerede har været i branchen i mange år. Dog kan det rigtig godt betale sig at være ung og det giver også mange fordele. Jeg for ofte nogle tilbud som andre ikke for pga af min alder, men det kræver virkelig at du ikke er bange for at stå frem. Nok noget af det jeg er blevet bedst til siden jeg sprang ud som iværksætter og til nu, er nok at skrive mails og ringe op, jeg kommer tit i snak med firmaernes direktør fordi de andre ikke kan hjælpe mig. Hvis de har lovet mig levering den dato, så skal pakken også være der den dato, ellers skal jeg have penge tilbage selvfølgelig.

Hvad vil du give af råd til andre unge der gerne vil være

Spring ud i det, smilet på, og så skal det nok lykkedes!

Husk gør det du er god til, og du vil møde modgang, og når du har de hårde dage så tænk på hvor fucking sej du er!

Der kan godt gå lang tid inden de første ordre ruller ind, men blev ved med at kæmpe jo mere du kæmper jo mere for du tilbage!

Her kommer vi også forbi

Sofiendalskolen

Future Talents kommer til efteråret forbi Sofiendalskolen i Nordjylland, hvor 60 elever fra 7. til 9. klassetrin gennem…

læs mere

Mellervangskolen

Her samler vi 100 skarpe unge fra 7. til 9. klassetrin i hele 5 dage, der i fællesskab skal nytænke og skabe innovative…

læs mere